::tentang si dia::

tazkirah mengenai kelebihan ramadhan....

::ttg nafsu....::

sebelum Nafsu Allah tiupkan kedalam jasad manusia ,
Allah telah membakar Nafsu selama 100 tahun..
kemudian Allah bertanya pada nafsu... siapa engkau? ... maka nafsu menjawap .. aku adalah aku, engkau adalah engkau...

Maka Allah bekukan pula Nafsu selama 100 tahun....
selepas 100 tahun Allah bertanya sekali lagi kepada Nafsu... siapa engkau?... sekali lagi Nafsu menjawap... aku adalah aku, engkau adalah engkau...

maka Allah puasakan pula Nafsu selama 100 tahun...
selepas tu Allah bertanya lagi... maka Nafsu menjawap Engkau adalah Tuhan ku, dan aku adalah hamba mu...

lalu selepas itu baru Allah tuipkan nafsu kedalam jasad manusia...

kesimpulannya bhwa hanya dgn berpuasa sahaja Nafsu kita akan tunduk.... patuh kepada penciptanya...



-->just nak sharing dgn korang sume pada sisa2 ramadan yg ada nih.....


2 yg kasi komen:

d 4 dahlia said...

wah rajin cik arie bertazkirah dbln2 pose nih..suke bc..ckup mnginsafkn..salam aidilfitri cik arie..maap zhr batin..

arie said...

selamat hari raye cik dahlia..
maaf zahir batin..

nnt mkn biskut almond london tu hulur2kan la kat sini..
hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...