dAy68::pakar matematik


(sumber - slumberRAJA)

menggantung diri bukan pilihan terakhir..hahaha

--> jawapan ni paling lawak..kahkah


Read Users' Comments ( 2 )

dAy67::selepas exam

peperiksaan sudah berlalu..sekarang cuma menunggu untuk re-sit exam klinikal kanta sentuh sahaja..tesis?? masih dalam proses pembetulan oleh penyelia..urmm
jadi apa lah nak buat lepas exam nih.. ??

adakah patut::

kerja..?
tidur sepanjang hari?
jalan-jalan cari makan?
ngadap lappy sahaja?

d'oh..buhsan..........................................................................................

::kerja kerjaya::
semua sudah tahu..di mana pun sama sahaja kerja.. alah..kerja optometris..sebagai optometris.. bagus atau tidak itu bergantung kepada diri sendiri.. seronok atau tidak itu berbalik kepada diri sendiri juga.. apa-apa pun.. tetapkan rancangan hidup.. tanya pada diri apa yang ingin dicapai??

-->cik arie suka cerita matahari..hee


Read Users' Comments ( 0 )

dAy66::been awarded

1. first insert this badge or the pic above to inform u have been awarded.


2. make sure you take the picture and said it is from.
from enchik ijat..tQ ^_^

3.you should tell 10 facts or hobbies bout yourself.
kidal

berkacamata
simple n sweet..ececeee
suke masak2
dan juge makan2
menggemari jalan2 menikmati keindahan alam
menulis
melukis (yg ni da lame x buat)
insyaAllah abis blaja taun nih
urm...abis da idea..huhu

4.you should choose 2 other bloggers and tell their name.
http://mereka123.blogspot.com/-akey87
http://nukerude.blogspot.com/ -N


Read Users' Comments ( 3 )

dAy65:: fikirkan..


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

::Berfikir itu Pelita Hati::

"Fikiran itu sebagai pelita hati, maka bila ia padam, maka tidak ada penerangan baginya." Kerana itu hati yang tidak suka merenungkan kebesaran kekuasaan ALLAH maka selalu gelap, kerana diliputi oleh kebodohan dan tipu daya.

[Syaikh Ibnu Ahtoillah]. Allahualam..





-->bejeghait mataku...(harap maaf, hanya orang noghori 9 yang sejati faham maksud ayat ini..huk3)


Read Users' Comments ( 5 )

dAy64::kuCIng::

entri ini adalah sebagai tanda terima kasih kepada Mr. Akey87 kerana memberi penghormatan kepada cik arie.. (ye la tuh???)


beliau telah memberi award kepada cik arie yg amat2 serupa dengan encik nukeRUDE kasi.. oleh sebab kerajinan terlebih walaupun di saat kesibukkan peperiksaan.. cik arie masih sempat mengedit award tersebut dan hasilnya seperti di bawah::



kemudian ada pula arahan yang perlu di patuhi iaitu:

Rule 1: cerita ckit pasal pemberi award nie!

Rule 2: Then Bagi kat follower yang kamu suka!

Rule 3: There’s no rule! haha



jawapannya:

rule 1: cik arie tak pasti siapakah beliau..yg pasti Mr.Akey87 ni adalah warga UKM gak.. dan beliau mungkin sedang berusaha untuk menghadapi peperiksaan sekarang ini.. (ye ke??)

rule 2: follower yg bertuah tersebut adalah
  • enchik ijat
  • tukangTULIS@khai

rule
3: tak ada rule?? kalau PD rules nak?? (haraf maaf, hanya optometris shj yg tahu kenyatan ini..huhu)

okey, sambung ulangkaji balik..

--> go ArIE go!!



Read Users' Comments ( 3 )

dAy63::aku pekeBUN::


yer..cik arie sebagai pekebun..jangan tak percaya.. memang cik arie seorang pekebun.. pekebun di alam maya..hehehe

menunggu selama 3 hari untuk menuai..hasilnya tak pernah menghampakan..sayang kobunOmakDen..

hasil ubi kentang yg memberangsangkan



selesai dituai



masa untuk menanam semula



tanam gandum plak untuk menjaga mineral tanah..hehe



kehidupan ibarat pekebun..
tanah perlu betul..benih biar elok..
diri berusaha..
kadangkala dilanda bencana..
terus tabah..
hasil menampakkan..
kegembiraan terpancar..
namun..
jangan ingat kejayaan setakat itu..
kerna hanya Dia yg tahu..
apa akhirnya..


--> cik arie tinggal 1 paper exam..xD



Read Users' Comments ( 3 )

dAy62:: oOOps..



oOps!

Salam.

Sebelum cik arie terlupa, encik NUke rude telah memberi satu award kepada cik arie (blog cik arie). Ada plak beberapa arahan...

copy image kat bawah

pastu, tulis sebarang comment pasal penghantar award neh.


apa yang cik arie nak komen tentang encik NUke rude..urm..beliau seorang emo (tagline hang kn?)..beliau juga suka betul mengupdate blog..(bagus2 sebab cik arie suka membaca karya2 beliau..hee=P)..yang pasti encik NUke rude warga ukm.. ukm varsiti kita..yeah!

Last skali, send pada followers yg korang suka

nurulashiken
sharaWAHIDA
gjul SENsei
cikani
zilaNAAZ


::urm, nak tulis apa ya hari ini::

sebenarnya dragon ball ada tujuh biji semuanya.. ayat yang sering cik arie dengar seketika dahulu..entah mana asal ayat itu pun..cik arie tak pasti..dan sebetulnya bukan perkara itu yang cik arie nak sentuh hari ini..perkara sebenar adalah berkaitan dengan kanta sentuh..(haha..cam pening2 juga cik arie hari ni kerana terlalu asyik ulangkaji kanta sentuh)

okey lah..siapa yang tidak tahu apa itu kanta sentuh..sila kembangkn lubang hidung kiri anda..haha..

::kanta sentuh::
benda tersebut adalah sejenis alat perubatan (medical divice) untuk membetulkan kesalahan refraksi (power rabun korang) yang diletakkan di atas kornea (bahagian depan mata berwarna jernih).. ia diperbuat daripada material plastik unik, kecil, terdapat jenis lembut dan keras.

cik arie tak nak cakap banyak..sebab banyak lagi perlu diulangkaji ini..oleh itu, bergembira menonton video tentang kanta sentuh ini okay!




--> cik arie banyak tidur juga hari ini..huhu


Read Users' Comments ( 6 )

dAy61:: 1704

mula-mula: buat-buat gembira sebab mengenangkan klinikal kanta sentuh dan viva
kemudian: mahu mengembirakan dan digembirakan..
seterusnya: terima kasih kepada yang mengembirakan


1704 : : hari jadi cik arie..(^_^)V

terima kasih sayang kepada semua yang mengembirakan cik arie pada hari ulangtahun kelahirannya.. yang tak sangka, ucapan daripada orang yang tak disangka-sangka (ingat lagi ko ek?? padahal aku ingat ko nak promote biz ko lgi kat aku tak pun nak cite pasal jakarta..uhu)

bebudak rumah ni memang nak kene..ada ke patut mereka melumurkan muka cik arie dengan krim pelansing ombak besar..salah-salah..krim pelansing natasya dan mustajab..adus..habis berangin dan panas la muka cik arie.. tapi tak apa.. semua itu akan jadi memori sampai anak cucu cicit cik arie.. (boleh cerita masa tengah makan nanti..hee)..terima kasih kalian semua..


gambar tengah gembira..hee


apa impian cik arie dengan umur meningkat 23 tahun??

soalan yang banyak sangat jawapan.. tapi sampai sekarang cik arie tak dapat fikir apa yang paling penting..sebab semua itu penting.. mungkin paling penting impian kahwin cepat-cepat kot..haha=P..tak adalah (coverline balik).. yang penting sekarang ini cik arie nak tengok bonda cik arie sihat dan gembira..:).. cayang mak!!

kredit kepada:
alang.fena.angah.mirul.eisya.umie.miza.ekin.atul.shara.ima.sue.jiak.ammi
syiza.ema.zharif.fezal.zamri.victor.cbee.weiruh.leayean.christine.pnMizhanim.asmah
bobo.sal.ainol.ziela.nik.sheda.diela.wani.kawan2FACEbook.kawan2Frienster.ymBuddy
sape2JelA.xlupeJugeKeremBaskeleHEhEHE.


-->cik arie tidur pukul 4 pagi siapkan tesis dan bangun awal utk pergi temuduga..uhu


Read Users' Comments ( 4 )

dAy60:: tengku joE

huk..huk..huk..huk.. (bunyi batuk cik arie)

memang sekarang musim tengku joE..ehem..pembetulan 'musim tengkujuh' di kuala lumpur..segala rancangan cik arie untuk hujung minggu ini semua nya tergendala..tidak diizinkan oleh cuaca.. (hanya Allah yang tahu hikmahnya!!)

pertama: cik arie mahu mendaki bukit melawati @ tabuh..yang pasti batal sebab encik tengku joE..
kedua : jalan2 atau lebih tepat jejak kaki di tasik perdana tak kesampaian sebab encik tengku joE..
ketiga : laporan sukar untuk di siapkan sebab encik tengku joE (atas alasan bila bumi ini terlalu sejuk..jadi terlalu malas..huhu)

::pusing-pusing kuala lumpur dalam hujan dan sesat::

membuatkan kepala pening..haha..padahal mahu pergi ke tasik perdana sahaja..itu pun boleh sesat..kesan jalan sehala memang begitu..terlepas lorong habis binasa..lain kali perlukan gprs untuk jalan-jalan di kuala lumpur ini..(betul kata cicak!)

sedikit pelik dengan cuaca sekarang..sepatutnya bulan 4 bukan la bulan untuk hujan ( seingat cik arie masa belajar geografi dahulu)..zaman da berubah..hujan pun nak berubah juga..urm


gambar mana la cik arie cekau nih

::ciba vision dan cabarannya::

malam ini cik arie dan rakan seperjuangan optometri akan pergi melawat kilang kanta sentuh di singapura..cabarannya bukan pada cik arie tetapi pada pengarah projek ini-->en zharif.. ada saja masalah akhir berjaya diselasaikan..(cik arie sebagai penasihat dan peserta sahaja..hehee)

semoga selamat pergi selamat pulang

-->cik arie tak mahu batuk dalam bas sebab akan menarik perhatian :(


Read Users' Comments ( 7 )

dAy59:: kene gak aku...adoyai!!

Kena tag....huhu

cik arie kena tag ngan shara..layan jer la....

tag 1

1. apakah hubungan awk n dia??
sape die...?? hub ngn shara ke?? klu shara sahabat lah..uhu

2. 5 impressions terhadap dy
semangat,waja,jitu,mutu, keunggulan..gheh

3.perkara plg memorable dy lakukan kt awk
dia salu memekak di tepi telinga sye..opss

4.perkara plg memorable dy kata pd awk
''ko salu wat camni..skang ni ko rasekan plak''

5.kalu dy kekasih awk,,awk akan..
hish..shara mane leh jd kakasehku..gilee..

6.kalau dy jadik musuh awk,,awk akan
klu musuh..x sahabat la name nye

7. kalau dy kekasih awk,,dy plu improve dlm
umm??? konfius la soklan nih

8.kalau dy jd musuh awk,,mungkin kerana..
x tahan dgn perangaiku..adakah??

9.overall impression ttg dy
sweet shara..luv u k..hikhik

10.the most desirable thing to do to her/him
masak utk shara..haha

11.apakah awk rasa ttg pndgan org trhdap awk?

baik, cumell, bijak, positif..ni name nye angkat bakul sndirik..hee


12.the character of you for urself
cik arie pemalu tp berwawasan

13.on contrary, the character u hate 'bout you
kengkadang terlalu positif

14.the most ideal person u wanna be with
spe2 yang same frekuansi dgn cik arie

15.for ppl who like you,,tell sumtin 'bout them
like them oso..

16.ten ppl u tag:
1. zilaNAAZ
2. tukang tulis
3. miza
4. deriacomei
5. cikani
6. kamz
7. inchik ijat
8. alamfana
9. sape2 la
10. sape yg bace la..

17.no.2 ade hbungan ngan siapa?
x tau plak..ko ngn sape khai??

18.is no.3 male or female
female lah!!

19.if no.7 an 10 hav relationship,,is it a good thing?
engat ni agen crik jodoh ke..

20.mcmne ngan no.5 n no.8?
2-2 pompuan..hoh

21.no.4 single kah?
x tau..

22.no.1 belajar apa?
bbru interbiu pg tadi..x tau dpt ke x..insyaAllah dpt..amin..

23.say sumtin 'bout no.6
bile nak dapat baby kamz??/

24.no.10 klaka x?
korang piki la sendirik


tag 2

1.date of birth
17 april ni..jgn wat2 lupe kasi present k=P

2.best present pena dpt?
loket unique..

3.gift yg diimpikan?
sebuah nissan latio sport..uhu..

4.fav color
wane ungu,kuning

5.fav numbers
417

6.best place yg ingin dijejaki?
semua tempat dlm dunia..bole??

7.rasa bahagia bila
tgk bondaku sihat kembali..

8.fav movie
the day after tmr...

9.fav artist
artis lukisan..

10.Tagged you
semua org yg bce nie…….


Read Users' Comments ( 0 )

dAy58:: kenali negeri itu...

cik arie pergi melancong ke melaka hari sabtu lepas..sangat seronok.. cik arie malas nak cerita banyak sebab cik tiktoktik da cerita kat entri beliau.. jadi..terus kan baca di entri beliau:

sila klik gambar untuk terus membaca


saja..mahu rehatkan minda setelah melalui 1 minggu yang menyekatkan nafas..penuh dengan peperiksaan praktikal..klinikal primer dan kanta sentuh serta viva (pronounced as 'vaiva')..cik arie barjaya tempuhi semua itu.. sekarang..hanya berserah kepada yang Esa..insyaAllah cemerlang..

misi cik arie seterusnya mahu siapkan tesis..report..report dan report(eh, cam banyak je lagi keje nih..huhu)

urm..,sudah lama x pergi hantar filem untuk cuci gambar..dan kemudian rasa tak sabar-sabar mahu lihat gambar yang sudah dicuci itu..kini semua mudah..kalau gambar tak cantik boleh delete terus..digital la katakan..

berikut adalah gambar-gambar kenangan di melaka yang sempat di edit oleh cik arie:


shara, cik arie, ekin






di A famosa



permandangan dari dalam menara taming sari



cik arie merasa naik beca..hehe



zoo yang hujan..





--> cik arie suka destinasi bajet..=)


Read Users' Comments ( 5 )

dAy57:: bukan..bukan..

ini bukan update..
ini hanya tulisan..
tulisan bukan di atas kertas..





Read Users' Comments ( 4 )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...