kopi2: ko lagi malas

::malas::

bila malas bermaharaja rela dalam diri..memang da x boleh buat kerja..ape nak jadi ni cik arie?.. aku x de mood untuk ini semua..kemana hilang nye semangat ku?..tolong kembali ke pangkal jalan...(acid lagi malas sbb lepas mkn terus tido..haha)

::opkom.. r u ready?::
sabtu ini optomet buat opkom (nape masih ade xtvt cam ni walaupun sudah 4th year)..opkom atau name sebenar program khidmat masyarakat optometri ni memang boleh dikatakan aktiviti wajib optometri...kalau x de tu makne nye kene qada' la kot..haha (LOL)

kenangan pahit pasal opkom mesti la pasal cancel last minit masa nak pegi opkom sarawak tuh..memang rasa sangat tertipu ( tipah tertipu..hampeh toll)..sangat la bersemangat nak pergi (esply ekin..yeke??).. siap da bawak bagasi sebebak..nasib baik belum sampai klia lagi.. kalau yang tu memang la..mmg malu..terpaksa la berlakon2 nak masuk kolej ngn beg2 tuh..hehe..

ok..stop about opkom sarawak..biarkan kenangan itu berlalu..so, ambil pengajaran jangan mudah percayakan org..dan ape2 perkara perlukan ade black and white..tul x?

::aku sebagai bendahari::
mereka salu kata aku mata duitan..ha?? mata duitan..oh tidak..aku cume pemegang duit org..ntah nape selalu jadi bendahari..dari sekolah bawak ke ukm nih..aku bermuka duit ke?? tapi kalau di korek sejarah aku (cam buat history taking during clinic).. my dad also treasurer..my sis fena pon same.. so no wonder la kalau aku pun jadi bendahari..mungkin duit dan cik arie sudah sebati..heh

tetapi..yang melemahkan aku jadi bendahari ni bile kene berurusan di bangi...elo aku tiada transport selain bas dan komuter...ade sape2 nak tolong kasi ke?? xpe..cik arie strong!! ulang alik ke bangi seorang diri buat aku ingin nyanyi lagu kembang perawan (gita gutawa) ..sbb kate cik fena lagu tu cam sorang yang sangat sepi..adus..sepi kah aku??ntah..layan kan ajer..(yang pasti nye..aku tido hampir sepanjang perjalanan..hee~~)

rindu mak, rumah, fena, zila, tofik..all my family..and fatin (ko simpan elok2 pic my x-@# tu tau..x patut betul)



-->cik arie salu berangan-angan mahu buka restoran sendiri..urm


7 yg kasi komen:

shara waida said...

psal opkom sarawak tue....aku la org yg nak tergelak giler...mula2 aku yg sedih2 x dpt ikut korang sbb aku kna g langkawi...
last2 aku yg g langkawi korang x jd g sarawak...
apa2 pun perkara itu mmg x sepatutnya berlaku....

cik arie said...

mmg sepatutnye x berlaku..klu x dapat la aku merasa naik flight..uhu~

gjul said...

oh cik arie bendahari ke??

aku penah jd treasurer..mmg penin n menyerabutkan kepale..last2 aku buat kepale sendirik..huhuhu

p/s:bendahari msti byk duit,bleh banje ns lemak..hehehe

am amanah said...

ist time bg komen(slalu silent reader je,hehe...)
citer psal bhari,mmg nothing much spesel la,bnyk duit pon duit org...kalo tetibe short,tpakse la ganti ngn duit sdiri!tol x?hmm...

cik arie said...

mmg pon..tu la yg wat malas tol jd bendahari..

klu pegang duit byk2 tu duit sendiri kan bes..tp nak wat cane..tu kn amanah..kene la jage lek lok..tol x am amanah?? hee~

gjul-bole..aku belanje ko baya..haha

fren2427 said...

apsal ko malas??!!=p huhu..rjn mcm aku pun, leh buat tekak ko skt, sbb asik jerit2 jek kt klas, muhaha=p ade kene mengene ke=p

cik arie said...

tp kene paksa diri jadi rajin gak nih..susah btol klu nak rajin kan diri buat bende yg kite x berapa suke nih..uhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...